Värmen bidrar till slow motion…

Visst är det härligt med sommar och sol. Speciellt med liten valp i familjen! MEN denna sommar har liksom spårat ut och fått oss att inte orkar med så mycket. Det blir slow motion på oss alla. Emellanåt får vissa dock ett ryck…

Förståndige Mino tittar på galningarna och vänder på klacken 😀

Är man 7 år och heter Mino lägger man inte energi på sådant Grattis älskade fine Mino!!

Varenda natt sedan Timmi var 2½ vecka har han sovit på kylfilt på natten. Han älskar sin filt och lägger till alltid tillrätta på den.

Dagtid är det skönt att sova nära vattenskålen… hihi!!

Det har ju som sagt varit alldeles för varmt för alla och smarta hundar håller sig mest i skuggan.  Vi har hundpool och vattenspridare på för de som vill svalka sig. Den som klarar av värmen bäst är Lego som ju har rejält med underull och riktigt bra med lång täckpäls. Han är dessutom väldigt badglad 🙂  Timmi ligger 2a på badligan.

På tal om päls… eller i detta fall; bristen på päls!!! Marimba har verkligen hamnat i nakenspets-gänget nu. OJ vad hon fällt sedan valparna slutade dia. Hon är ÄNNU mer naken idag än då dessa foto togs för ett par dagar sedan. På fotot till höger är hur hon så ut innan hon parades. Vet ju att hon kommer bli lika fin igen om ett par månade, men NU är det inte mycket till pälshund.
Älskade söta och tillgivna Marimba. Alltid gosesugen <3

Nu väntar vi på lite mer humana temperaturer så vi kan börja göra lite mer roliga saker.

Alla tycker om alla

Det verkar verkligen som om alla tycker om alla just nu. De vuxna är så snälla och ordentliga med lille Timmi och Timmi blir genomglad varje gång han vaknar och träffar sina stora kompisar.

Nu är Timmi en stor kille och sover inte i valphage längre. Han rör sig fritt i kök och hall. Han funkar så bra och det är otroligt roligt.

Lite skola blir det också emellanåt. Vi har inlett koppelträning och det går bra.

Son & Mamma tränar tillsammans.Sträcker ut ordentligt!

Kopplet smakar nog gott…

Har hört från Ole och Doffe också sedan flytten. De har det bra och allt har funkat fint. Så skönt att höra 🙂

Idag är det en bra bit över 30 grader varmt här så det blir inte mycket gjort för varken hundar eller 2-benta.  Vi kommer hålla oss i skuggan och nära en fläkt. Mycket vatten och sedan busar vi ikväll istället.

Ny tider med bästa familjerna

Jag är så glad att kunna säga att vi är väldigt nöjda med de familjer Ole och Doffe nu flyttat till.

I fredags kom Oles familj och hämtade honom. Han kommer bli skåning igen om ca en månad då familjen flyttar till Hästveda. Vi önskar er Lycka Till med denna otroligt vackra och trevliga hund 🙂

Familjen Servin/Vesterholm

Idag åkte vi och mötte Doffes familj i Ljungbyhed. Han kommer också förbli skåning eftersom hans familj bor i Asmundtorp. Lycka Till med en helt otrolig hund som charmar på hela tiden!

Familjen Kvist

 

Valpbesiktning avklarad

Alla 3 visade upp bästa sidan på AniCura i Bromölla när de skulle besiktigas. Charmade hela personalen.

Ole vrålade som en griskulting när han fick vaccin och chip. Doffe och Timmi var lite mer tystlåtna 🙂

Det funkar så bra!

Jamen nu tycker jag det funkar så bra. Jag hinner vara väldigt mycket tillsammans med valparna och jag hinner med allt övrigt som ju också finns och är viktigt. Det enda det är lite snålt med är sömnen… men den kommer väl så småningom när valparna blir äldre 🙂 Alla våra övriga hundar är ju riktiga sjusovare så det förmodar jag att även dessa små charmtroll kommer att bli. Ärligt talat så sover de otroligt bra redan.  Vaknar bara 2 ggr/natt och då är det mat, toalett och lite bus som gäller. Sällsynt duktiga killar <3

Efter helgens besök av intressenter var  det roligt att röja runt på stora gräsmattan tillsammans med hela flocken. Modiga och framåt valpar och kloka och roliga vuxna funkar bra ihop. Jag är så stolt över flocken!!

Lego är så glad för dina halvbröder och han inte är yngst längre <3

Ole, Mino, Melody (som är trött) och Lego

Här kommer Timmi!!

Mamma Marimba håller koll på sina småttingar <3

Du och jag brorsan <3 <3

Timmi njuter av sommaren

Bra att tanka lite vatten mellan busrundorna inser Doffen

En liten stunds vila för Ole 🙂

Doffen ligger och spanar och funderar ut nya bus

Full rulle på Ole

Doffen visar hur man står riktigt snyggt <3

Undrar om man vågar hoppa ner i sandlådan? tänker Ole

Gäller att passa på att gnaga lite på leksaken när pappa Mino lämnat den

Hämta andan behöver Ole emellanåt!!

Hahaha!! Jag är mest orange av alla valparna! skryter Ole med <3

Doffen nedbrottad bland klöverblommorna av Ole

Ole, Dole (Timmi) & Doffen

Nu är det bara Ole som är kvar och letar efter sin alldeles egen familj <3 Han är den med mest orange färg på pälsen. Som vuxen skulle man kunna tro att han svarta mask kommer försvinna och att han då visuellt upplevs som helt orange. Han är, precis som sina brorsor, otroligt charmig och snäll. Modig och framåt. Rolig!! Är du intresserad av Ole så hör av dig : asa@magnoliaparadise.se

6 veckor redan!!

Men det är ju inte klokt vad tiden går fort med valpar i huset. Idag blir de redan 6 veckor och det är fullt ös på dem.Bröderna fluff vet hur man charmar till det hela

Här hejar tyskarna på Sverige…även om de alltid somnar lagom till avspark 🙂

Vi har bestämt oss för att sälja 2 av valparna i kullen. Ole och Doffen kommer säljas till passande hem. Dole stannar hos oss på Magnolia Paradise och kommer fr om NU kallas för Timmi.Jag menar; somnar man med huvudet i toaletten så kan man ju inte flytta härifrån…

Doffen måste vara en av de snyggaste jag sett. Han är helt fantastisk!!

Ole är alltid glad och söt. Han gillar att pussas och busa.

 

Ingen rädder för gräset här :)

Äntligen (!) blev det en dag med LAGOM väder så valparna kunde få komma ut och känna på gräset 🙂 Det har ju varit halv storm eller regn i flera dagar nu.

De ÄLSKADE att vara ute och det fanns inga tveksamheter att springa runt på gräset.  Vi hade med oss hela flocken ut och det funkade riktigt bra. De stora var så försiktiga med de små. Hela fina familjen tillsammans. Mino är fantastisk med valpar! Fr v Ole, Doffen och Dole

Så spännande. För alla!!Melody är imponerad av att det är 3 valpar på en och samma gång.                       Fr v Ole, Doffen och Dole

Doffen hälsar på stora MeiLin

Mamma Marimba håller koll på sina småttingarDoffen och Dole smakar på det goda gräset

Ole, Doffen och Dole är 5 veckor och helt underbara

Redan 1 månad och massa foto :)

Tiden går fort. Nu är det redan 1 månad sedan vår Drömkull kom!! Nu är det full fart i valphagen. Alla 3 leker med både varandra och med små leksaker. De har börjat vifta så smått på svansarna när de ser något de gillar. Hur gulligt är inte det!! Åh vad de är underbara.

Vi fortsätter med att introducera mat och det går riktigt bra. De gillar att äta och nötfärs med ägg slinker ner riktigt snabbt 🙂

OLE

Födelsevikt: 148 gram

1 månad: 1044 gram

Ole är ljusast av de 3. Han var minst när han föddes som nummer 1 men har nu gått om Dole (nr 2). Han är pigg och trevlig och hoppar gärna upp i famnen och gosar. Uppskattar lite extra kli bakom öronen.

DOLE

Födelsevikt: 162 gram

1 månad: 980 gram

Dole är väldigt lik sin pappa när han var i samma ålder. Han är minst i gänget just nu. Äter dock bra och är pigg och glad. Uppskattar också att gosa och ha en liten pratstund.

DOFFEN

Födelsevikt: 189 gram

1 månad: 1274 gram

Doffen är den största av de 3. Han är också mörkast i pälsen. En riktigt charmknuta som gärna tar i lite extra när det gäller. Han tittar djupt in i ögonen.

Jag är så otroligt lycklig över att få vara med om dessa fantastiska pågar

Foto; Molly Ferm

NU börjar den riktigt söta perioden!!

Nu kan man snart inte titta sig mätt på dessa små fluffbollar. De börjar bli riktigt roliga också och busar rejält med varandra och mamma 🙂 De biter gärna och ofta i våra fingrar och tänderna som kommit är riktigt vassa. Jag älskar det!!Fr v Ole, Dole & Doffen

Imorgon fyller knattarna 4 veckor. Dags att börja äta annat än bara mammas mjölk.  Självklart kommer även dessa valpar att födas upp på råfoder. MEN nöden har ingen lag och eftersom jag inte kunde få tag på bra nötfärs idag fick det bli lite smakprov på RC Starter Mousse. Det var tydligen riktigt mumsigt för alla 3 slickade i sig sin lilla smakportion på en bråkdel av en sekund 🙂 Hann inte ens få fram kameran…

Åh vad ni är underbara!!

Inser att vi kan stoppa undan märkningshalsbanden ytterligare en gång utan att ha använt dem. I förra kullen var det ju bara Lego och i denna kullen är det lätt att skilja killarna åt. Än så länge iallafall 🙂 OCH värmedynan behöver vi ju inte ens titta åt med tanke på hur varmt det har varit och är.  Snarare så att vi använt kylfiltar hela tiden 🙂 Speciellt Doffen älskar att gå och lägga sig på dessa filtar. En av de bästa inköp vi någonsin gjort till våra hundar!!

Jag är så otroligt lycklig över denna kull och det faktum att vi har 3 valpar denna gång!! Famnen full av kärlek och ren glädje. De är så fina och gulliga.

I nästa blogginlägg hoppas jag på att vi ska kunna ha fått till lite fina ”stå-bilder” så vi kan börja titta lite mer ordentligt på hur de ser ut. Söta är de ju!!

 

Knattarna är 3 veckor

Kan det verkligen redan gått 3 veckor sedan den när natten när Mari och jag valpade tillsammans i Magnoliarummet under skrivbordet när övriga huset sov? 

Nu börjar de små knattarna bli väldigt rörliga och fluffar till sig rejält. Favoritsysselsättningen är fortfarande att äta och sova 🙂

Idag la vi in annons på ww.kopahuns.se 🙂 Med största sannolikhet behåller vi en valp själva men de 2 andra kommer vara till salu till rätt köpare.  Lyckans ost som kommer ha en valp ur denna fantastiska kombination 🙂 De är så otroligt fina alla 3.

3 riktigt söta killar

En annan söt kille är min underbare Lego som förgyller varje dag. Varje gång jag ser honom gör hjärtat ett extra slag. Söt, trevlig och såååå mysig. Går inte med ord beskriva hur mycket jag älskar denne fantastiske kille.Magnolia Paradise Legacy of Melody `Lego´

Vi har underbara sommardagar här och valparna har varit ute med hela bohaget när det varit som varmast. Självklart på dragfri plats och med tak över huvudet. Där har det kunna slappna av, äta och sedan sova gott.