Debut på olika vis

I helgen gjorde mamma och son (Melody och Lego) varsin debut. Melody gjorde debut i ringen igen efter sin mammaledighet och Lego gjorde debut för inomhusutställning. Båda klarade sig med bravur.

Det var VÄXJÖ som stod på tapeten denna helg.

Lego

Melody

Tidigare vet jag att vi var många som skojade lite om att det är ett lotteri att ställa ut hund för man vet aldrig vem som ska ta hem det hela. Tyvärr är vi många nu som konstaterar att det faktiskt inte är något vi kan skämta om längre då det senaste året visat sig vara just ett lotteri där rasstandarden inte spelar någon roll.                                                                                                                                     Vi hade iallafall en riktigt trevlig dag på denna utställning och jag är glad att vi ställde ut där. Så mycket trevliga vänner vi umgåtts med och så många fina hundar vi fått se 🙂

Nu är det lite höstsemester som väntar på oss alla och det ska bli så skönt med ledighet.

Tandfen har varit upptagen

Så otroligt skönt att nu kunna konstatera att alla Legos 4 ”huggisarna” trillat ut av sig själv. 🙂 Tandfen fick mycket att göra här under förra veckan.  Men hon var så välkommen!!

Denne kille är bara 6 månader men så klok och duktig. Vacker, söt o ur-gullig!!

För exakt 6 månader sedan var han en liten boll på 2 veckor som knorrade lite och hade rundaste magen i världen.                                                                                   Idag tittar man ut i trädgården och ser denne fine kille som utvecklas så fantastiskt bra. Världens 1:e och hittills ende Magnolia Paradise-hund… Det kommer förhoppningsvis fler 🙂

 

En välkomstkommitté som heter duga :)

Vi var borta fredag-söndag och assisterade flytthjälp till äldsta dottern och hennes pojkvän. En trevlig helg men avsaknaden av hundar var påtaglig. Tänk att man är så bunden till dessa små fluff-bollar som alltid är i närheten annars.

När vi så kom hem i söndags kväll blev vi utskällda, hoppade på och nästan sönder-slickade. ÅH så glada alla var att se oss igen. Det var ju inte så att de på något vis hade haft det trist under helgen och de hade blivit både kliade och fått mycket uppmärksamhet…men det är ju inte samma sak som att ha matte och husse hos sig.

Sedan vi kom hem har vi tränat på att inte bry oss om störande ljud från gatan som grävs upp    -igen. Alla hundarna är duktiga och den som har svårast för allt oväsen är nog matte 😉 Det verkar svårt att jobba bort dessutom.

Idag är det mestadels lugnt på gatan så vi har passat på att vara ute en hel del.Det är ju lite pyssel kvar i trädgården fortfarande och så måste man ju ta tillvara alla björnbär som mognat så sent tycker Lego 😀

Nu drar det snart igång med lite utställning igen och det ska bli riktigt roligt. Frågan är bara hur man håller en liten gris som Lego-biten ren och fin någon längre stund. Hahaha!! Han är mästare på att smutsa ner sig så det får väl bli bad precis innan vi åker iväg.

 

6 månader av kärlek

Idag blir vår älskade lille Lego-bit 6 månader. Varje dag har varit fylld av kärlek. Denne lille kille är så otroligt underbar och jag älskar varje stund jag får med honom.Vi älskar självklart alla våra hundar, men det ÄR speciellt med denne lille boll som vi följt från första andetaget och som det blev så speciellt med i om att han blev ensamvalp.

Vi har haft några fina och soliga höstdagar nu och passar på att njuta med långluncher utomhus 🙂Mino har börjat fälla, men alla de andra är på väg mot tjockare päls. 🙂

NU är det precis 2 år sedan vi hämtade hem denna söta lilla fröken från Eskilstuna. Lilla söta ”Marimban” som är så söt och mysig. Hon är en av de vackraste kleinspitzfröknar jag vet.

Skönt när flocken är samlad igen :)

Alla tikar har passat på att löpa under senaste 3 veckorna och under tiden har Mino fått lite semester. Nu är han hemma igen och det är skönt att hela flocken är samlad.

5½ månad!! Han är så underbart trevlig och gosig. Älskade lille Lego…

Tikar och Lego har njutit av mysiga och roliga promenader på kvällarna.

Lego med älsklingsgrisen i nya hundrummet. Han springer gärna in där och leker rundor och slänger sig på golvet. Kolla in bakbenen!! Hahaha!!

Löp till höger och vänster :)

Hösten knackar på lite smått här i Skåne och det välkomnas av alla här i familjen och flocken.  Kalla mornar och varma eftermiddagar 🙂 Kvällarna är som gjorda för härliga promenader och träning.  Man sover så gott efter detta…

Det var skönt att äntligen kunna meddela MeiLins uppfödare att lilla tjejen äntligen löper. Nu är det fullt med löpisar i huset och Mino har fått lite semester hos sin ”extra-familj”:) Han älskar det! Han får 100% uppmärksam och blir kliad och gosad med hela tiden.

Det blir ingen parning vid detta löp. Vi väntar med valpar till våren/sommaren 2018 istället. Känns bäst så.

Våra vackra tikar Melody och Mari

Nu är Lego 5 månader och detta är väl den ålder som många kallar ”fulåldern”. Jag kan dock inte hålla med om att de är fula. Jag ÄLSKAR denna åldern då de fortfarande är så otroligt valpiga i både utseende och rörelsemönster.

 

 

Ordning och reda :)

Det är så skönt när man känner att rutinerna sitter 🙂 Att alla hundarna, inklusive yngste valpen, har 100 koll på hur dagarna flyter på nu när skolor, jobb och annat är igång igen.

Lego är 4½ månad nu och han är en av de trevligaste och raraste kleinspitzar jag träffat. Han har ju att brås på eftersom hans mamma och pappa också är så där fantastiskt underbara.

Kollade vikten på Lego i helgen och den ligger på 3,2 kg. Tycker det låter alldeles utmärkt. Han blir nog ingen liten plutt utan en ståtlig hane, som sin far 🙂 Precis vad vi hoppas på alltså.

När man är så pass stor funkar det inte med små klena valphalsband och dito koppel längre. Dags att byta 🙂 Vi hittade det perfekta till honom och både färger och ”häng-smycke” är sååååå rätt för denne lille Lego-bit. 

Undrar hur det blir med löpen här? Ingen av tikarna har, som sagt, löpt sedan februari/mars…  Jag har alltid tänkt att jag inte vill ha vintervalpar, men jag vacklar lite just nu. Hur känner ni som är intresserade av valpar efter Mari/Mino? Skulle ni vilja ha valp i januari eller mitt i sommaren? 🙂 Eller spelar det helt enkelt ingen roll?

Idag blev det stortvätt av alla hundleksaker igen. Det såg för roligt ut när jag la ut dem för tork och Lego ställde sig och stirrade på dem där de låg på tvättställningen. Haha!! Stackaren… hihi!! Nu är de torra och reda för lek igen.

En sak som Lego alltid går igång på är när han ser hörlurar 🙂 HAHA!! Fnissar varje gång jag ser denna lilla videosnutt:

 

Slutet av augusti

Många klagar på hur sommaren har varit, men för lille Lego och resten av flocken har det varit en perfekt sommar. Vädret har ju gjort att man kunnat var ute på heltid och eftersom värsta värmen inte infunnit sig i år har det gått att härja rejält varje dag 🙂

Idag tittade jag i Legos mun och såg detta;Det tappas incesiver på löpande band nu. Detta är i ovankäken… och det ser likadant ut i nederkäken. Hurra hurra!!

Vet att många valpar brukar bitas med sin sylvassa tänder, men Lego ska ha beröm som lärde sig så otroligt tidigt att det inte är ok att bitas hårt. Tror inte jag fått ont en enda gång när vi lekt. Annat har det ju varit med vissa andra av våra hundar genom valptiden. OJOJ vad vår första tyska spets bet hårt och mycket. Blodvite!! Jag har ärr på händerna efter den tiden 🙂

Vi går och väntar på löp här hemma. Det brukar infinna sig i augusti, men hittills är det ingen av tikarna som ens visat tecken på att gå in i löp.  Kan det vara så att eftersom Melody fick valpar i april skjuts hennes löp fram och de andra ”hakar på”… Får se hur vi gör med planerad parning om det drar iväg för långt. Jag är inte så sugen på vintervalpar 🙂

Vi har börjat ringträna Lego hos Mikael Nilsson. Nyttigt och roligt! Dessa 2 är fantastiska!!

Nu ser vi fram mot en härlig hundhöst med träning, umgänge och kanske en och annan utställning 🙂

 

 

Blev en minisemester för Lego

Så skönt det var med ett avbrott och en minisemester för Lego och matte 🙂 Nyttigt för både honom och övriga flocken med något annat.

Lego och jag passade på att träna både avslappning i rörig miljö, bilåkning och så hade vi såklart ringträning. Det enda som inte sitter riktigt bra nu är bordet. Han har inte höjdskräck, men gillar inte bordet alls. Antar att det bara är att träna på och hoppas på att Mikael kan göra underverk med min lille kille när vi ska ner till honom om ett tag.

Nu blir Lego 14 veckor och han är så trevlig och fin. Han är rolig att spendera tid med och alltid nyfiken på nya saker som händer.

Magnolia Paradise Legacy of Melody ”Lego”

RixFM-festival och miljöträning

Varför inte ta tillfället i akt att social-och miljöträna när staden är fylld av folk till bristningsgräns?  🙂  Vi körde in till centrum ett par timmar innan RixFM drog igång sin stora festival.

Lego fick t om mer uppmärksamhet än Joakim Lundell 🙂

Innan det hela drog igång fullt ut så tog Lego och jag bussen hem. Första gången lille killen åkte buss och han var såååå duktig 🙂 Sitter snällt och tyst och tittar ut och viftar glatt på svansen när han ser människor.

Behöver jag säga att Lego sovit väldigt gott inatt.

Han är en fröjd att ha med sig. Tyst, nyfiken och positiv. Imorgon blir han hela 13 veckor och han utvecklas otroligt fint.